Rana kommune

Ikke fra Rana kommune?

Nyheter

Abonner på denne bloggen Vis alle

Digitale ferdigheter

Digitale ferdigheter er en stor og viktig del av elevens hverdag, både på skolen og fritiden. Drammen kommune har utviklet to portaler som de gir fri tilgang til for de som måtte ønske det. På disse nettstedene kan elever og foresatte se målene for digitale ferdigheter for elever i grunnskolen.Portalen iktplan.no presenterer Drammen kommunes plan for øving av digitale ferdigheter i grunnskolen i henhold til gjeldende læreplan fra 2006, Kunnskapsløftet. Planen inneholder kompetansemål for 1. til 10. trinn og har nyttige ressurer koblet opp mot alle målene.Portalen digitaldommekraft.no er Drammen kommunes plan for øving av digital dømmekraft i grunnskolen, i henhold til gjeldende læreplan kunnskapsløftet, K06. Planen er ment å representere en minimumsgjennomgang for grunnskolen.Adresse til portalene:
Drammen kommune har her utviklet et produkt som egner seg godt til bruk i grunnskolen. Samtidig gir det god informasjon til elevene og de foresatte om hvilke forventninger man har til elevens digitale ferdigheter.


24.03.2014 13:47

e-lector


E-lector er et verktøy skolene benytter i lese- og skriveopplæringen.Vi har kommunelisens på e-lector, noe som betyr det fritt kan installeres på alle maskiner som lærere og elever benytter. Det inkluderer også hjemme hos bestemor hvis eleven sitter der og jobber. Installasjonskode får du ved å henvende deg til IKT-ansvarlig ved din skole.Se mer info under linken Tips&Triks, velg der Videoveiledninger -- Alle.
Hvis det er ønskelig kommer undertegnede gjerne til din skole og gir en introduksjon/demo av e-lector. Dette tilbudet gjelder også for foresatte.

10.10.2012 13:21

Rom- og ressursbestilling i itslearning


Det er nå mulig å bestille ressurser som er tilgjengelig ved skolen, via itslearning. Din itslearning-administrator ved skolen setter dette opp slik at de rette ressurser blir tilgjengelige for ansatte, elever og gjester. Dette kan være ressurser som:


 • Rom
 • Digitalkamera
 • Skanner
 • Utlåns-pc
 • Telt / turutstyr
 • etcAdministratorer i itslearning finner muligheten for å legge til rette for dette under sin admin-meny i itslearning. Be din administrator sette opp alle rom og ressurser som er tilgjengelig ved din skole slik at bestilling av slike ressurser kan gjøres direkte i kalenderen i itslearning.


24.09.2012 13:58

Tips & triks i itslearning

På itslearning.no finner du en side hvor det deles tips og triks rundt dette med praktisk bruk av itslearning. Her er mange gode ideer for de som ønsker å utvide sin bruk av itslearning i undervisningen. Her er også ideer til hvordan man kan bruke itslearning i elevens hjemmearbeid / forberedelse til undervisningen.

Eksempel på emner fra denne siden:

 • Barns sikkerhet på nettet
 • Skaff deg bedre oversikt over elevens vurderinger
 • Bruk av individuelle utviklingsplaner
 • Bruk av foreldredashbordet
 • Frapedagogene: Bruk video i tester!
 • Bruk av NRK sitt arkiv i itslearning
 • Lag din egen gjøremålsliste
 • Bruk av lyd i itslearning
 • Stimulerende tester
 • Praktisk bruk av itslearning for de yngste

Ta en kikk innom denne siden og utvid bruken av itslearning for dine elever! Er det ønske om kurs/workshop ved din skole er det bare å ta kontakt med undertegnede.

06.02.2012 10:27

itslearning og Feide

 

Elever og lærere i Rana kommune kan nå logge seg inn på itslearning via Feide. Ikt-ansvarlig ved skolen gir informasjon rundt dette samt distribuerer brukernavn og passord til alle elever og lærere.

Feide står for Felles Elektronisk IDEntitet. Feide er et nasjonalt tiltak for enhetlig identitetsforvaltning i utdanningssektoren. Sikker identifisering av elever og lærere er nødvendig for å gi riktig tilgang til digitale ressurser og tjenester. Feide lar personer tilknyttet norske utdanningsinstitusjoner identifisere seg via en felles innloggingstjeneste som begrenser flyten av personopplysninger til det som er nødvendig for å oppnå den ønskede tilgangen.

For mer informasjon om Feide, sjekk ut siden www.feide.no. Der finner du en liten videosnutt på 4 minutter som forklarer hva Feide er.

25.11.2011 11:27

Foresatte på itslearning

De foresatte får tilgang til informasjon i itslearning via sin egen påloggingskonto

 

Hvis du ikke har mottatt påloggingsinformasjon tar du kontakt med din skole. Denne videosnutten gjør seg best i fullskjerm samt 720HD-oppløsning. Dette velges nede i høyre hjørne i filmvinduet. En ny versjon av denne, tilpasset itslearnings nye layout, er under produksjon.

25.11.2011 10:58

Endringer itslearning 17nov

Itslearning vil bli oppdatert med nye funksjoner og nye skjermbilder den 17. november.

Her kan du lese mer om hva som er nytt, evt se en filmsnutt på 1min30sek som viser de viktigste oppdateringene.25.11.2011 10:57

Innhold fra deaktiverte kontoer for de foresatte er ikke slettet

Samtidig med opprettelsen av de nye kontoene for de foresatte, ble de 'gamle' kontoene for de foresatte deaktivert. Det betyr at de ikke er slettet, og de som måtte savne noe de hadde lagret på disse kontoene kan kontakte undertegnede slik at de kan få tilgang til dette materialet. De gamle kontoene vil bli slettet 1. desember.

25.11.2011 10:57

Nye brukernavn og passord for foresatte

Vi har endelig fått på plass en avtale om automatisk opprettelse av brukerkonto for de foresatte. Hver foresatt for dermed sin egen konto med oversikt over info fra skolen samt tilgang til sine barns planer, vurderinger, oppgaver, fag, fravær etc.
Vi har kjørt en testperiode hvor endel skoler har opprettet konto for sine elevers foresatte manuelt. Denne testperioden er nå forbi, og vi går over til å opprette konto for alle de foresatte automatisk.
Dette medfører at de foresatte ikke vil kunne logge seg inn på itslearning før de mottar brukernavn og passord fra sin skole. Hvis alt går etter planen skal dette være klart for skolene iløpet av fredag 14. oktober slik at de da kan starte distribusjon av brukernavn og passord til de foresatte.
 

25.11.2011 10:57

Mangler du tilgang til itslearning?

Alle elever, foreldre og lærere får nå opprettet brukerkonto i itslearning automatisk. Om du hører til en av disse tre gruppene og av en eller annen grunn ikke skulle ha tilgang ber vi deg ta kontakt med din skole. Brukernavn og passord skal være distribuert via epost, til de som har registrert dette ved skolen, eller via et eget skriv til heimen.

Føler du som foresatt behov for opplæring i bruk av systemet? Ta kontakt med din skole slik at det kan utarbeides tilbud om opplæring. Som en intro kan du se videoveiledningen 'Foresatte på itslearning' som du finner link til oppe til høyre på denne siden.

25.11.2011 10:56

Velg språk
Bokmål